Kurs i animasjon og videokunst

E6 Østfold medieverksted, Viken UNG og Punkt Ø inviterer til kurs i animasjon og videokunst første uka i skolens sommerferie. Alder 15 – 18 år.

Gjennom en kreativ og morsom uke vil deltagerne få inspirasjon, kunnskap og veiledning av erfarne formidlere og instruktører til å komme i mål med en egenprodusert animasjons og videofilm. I vakre omgivelser på Alby gård, med kafe og bademuligheter blir det en inspirerende og annerledes uke med natur, kunst, video og animasjon.

Filmene som blir produsert vil vises på Galleri F15 i sommer og under Fredrikstad Animation Festival til høsten. Vi hjelper også deltageren med å melde sine filmer på Amandusfestivalen og UKM.

Kurset er gratis. Påmelding til gitous@fredrikstad.kommune.no

Kursinnhold: På kurset får du en innføring i bruk av kamera, ulike animasjonsteknikker, videoredigering og lyddesign. Vi vil også se på hvordan video kan presenteres som installasjonskunst.

Når du er ferdig på kurset vil du ha fått trening i ideutvikling og kreativ produksjon. Du vil ha lært teknikker for film, animasjon, lyddesign og enkel bruk av redigeringsprogrammet Final Cut.

Instruktører:
Du vil under kurset veiledes av musiker og lyddesigner Jonas Bjerketvedt, og animasjonsinstruktør Gitte Ous fra E6 Østfold medieverksted som har flere års erfaring innen kreative workshops for ungdommer. Du vil også få en presentasjon og guidet omvisning av Momentumbiennalen av kunstformidler Anja Bjørshol, og delta i en digital performance!

Kunst som inspirasjon:
Mandag og tirsdag får dere omvisning i Momentumbiennalen til inspirasjon for det kreative arbeidet. Vi setter søkelys på videokunst av internasjonale anerkjente kunstnere.
Onsdag får dere være med på en digital performance med den norske kunstneren Ina Hagen på stranda ved Alby.

Deltagerne kan velge å jobbe i team eller på egenhånd. Send oss en kort søknad om deltagelse. Denne skal inneholde følgende opplysninger: navn, alder, tlfnummer, klasse, skole, om du søker sammen med noen fra skolen eller klassen, og hvorfor du vil være med på kurset.

Send din søknad om deltagelse til Gitte Ous gitous@fredrikstad.kommune.no innen 15 juni. (max antall deltagere 15)

Kurset er et samarbeid mellom E6 Østfold medieverksted og Galleri F15 og Momentum. Kurset støttes av Viken filmsenter ved Viken UNG

Comments are closed.