Sommerferiekurs i animasjon og videokunst

Første uke i sommerferien arrangerte E6 Østfold Medieverksted, Viken filmsenter og Punkt Ø – Galleri F 15, en kombinert animasjons- og videokunstworkshop. Kurset var for ungdom i alderen 15-18 år med interesse for film og kunst. Det var 15 deltakere som ble veiledet av de erfarne animasjonsinstruktørene Gitte Ous og Katz Plunkett fra E6 Østfold Medieverksted og musiker og lyddesigner Jonas Bjerketvedt. Deltakerene fikk også en eksklusiv omvisning på Momentum av Anja Bjørshol. Se alle filmene fra workshopen  egen kanal på vimeo:

 

 

Sett av første uke i sommerferien!

E6 Østfold Medieverksted, Punkt ø – Galleri F 15 og Momentum, inviterer til en kombinert animasjons- og videokunstworkshop i første uke av skolens sommerferie – 27. – 30. juni. Kurset går fra klokka 10-15 fra tirsdag til og med fredag, og er for ungdom i alderen 15-18 år med interesse for film og kunst. Kurset finner sted på Kirkeparken videregående skole.

Tema for årets Momentum biennale er fremmedgjøring eller “alieniation”. Vi skal gjennom video, lyd og animasjon omforme Moss. Du vil veiledes av de erfarne animasjonsinstruktørene Gitte Ous og Katz Plunkett fra E6 Østfold Medieverksted og musiker og lyddesigner Jonas Bjerketvedt. Du vil også få en eksklusiv omvisning og presentasjon av utvalgte kunstverk i Momentum kunsthall.

Kurset er GRATIS.

KURSINNHOLD
På kurset får du innføring i bruk av kamera, grunnleggende animasjonsteknikk, videoredigering, lyddesign, og publisering. Det kreves ingen tekniske forkunnskaper for å delta.

Når du er ferdig med kurset vil du ha lært teknikker for film, animasjon og lyddesign som du vil kunne bruke neste gang du lager en video som du ønsker å dele med flere.

Deltakerne vil kunne lage filmer ved hjelp av ulike animasjonsteknikker, for eksempel stop-motion, time-lapse, silhouette, greenscreen, pixillasjon, animasjonskasse. Du vil lære grunnleggende prinsipper for opptak og design av lyd: opptak ute, lage lyder (foley) og bruk av stemmer, effektlyder (bruk av lydarkiv), og redigering av lyd.

Videoopptak foregår på Ipad. Du får opplæring i enkel bruk av videoredigeringsprogrammet Final cut.

HVORDAN BLIR JEG MED?
Du må sende oss en kort søknad om deltakelse. Denne skal inneholde følgende opplysninger: navn, alder, telefonnummer, klasse og skole, om du søker sammen med andre fra skolen eller klassen, og hvorfor du vil være med på kurset.
Send din søknad om deltakelse til Rune Kreutz,  krerun@ostfoldfk.no
innen 10. juni (maks. ant. deltakere 15).

Sommerferiekurset arrangeres med støtte fra:

Viken filmsenter
Østfold fylkeskommune
Fredrikstad kommune

 

Comments are closed.