Hopp til innhold


Radiokurs for Fredrik II – Dokumentar

Tirsdag 4. og onsdag 5. mars hold ungfriradio.no v/ Ingeborg Kolle og Mona Nesje kurs for MK elever fra 3.klasse på Fredrik II. Iløpet av 2 dager jobber elevene i 4 grupper på E6 i Gamlebyen. Her er resultatene fra de 2 gruppene som lagde dokumentar.

«Bybrann»

Gamlebyen i Fredrikstad har opp igjennom historien vært mange bybranner. Festningsbyens beboere mistet altfde eide og på den tiden var det ikke noe forsikringselskap som erstattet tapet. Da var det ikke så rart at man velgt å staffe den skyldige, men det var ikke alltid at rettsforfølgelsen gikk riktig for seg. Som i Heksejakten på Anne Rimer.

bybrann katrine

Laget av Hogne Aa. Utne, Eva Rygh De Flon, Silje L.J. Waters, Iselin Ovesen og Malin Pedersen

«Spøkelsesdokumentar»

Gjenferd av tjenestepike på Tøyhuset og spøkelse med trebein i «sorte porten»? Flere i Gamlebyen kan fortelle om nifse og mystisk saker. Julie er ikke så sikker på om historiene er mer en gammelt sladder. Silje og Ulrik snakker med Peder på Museet, Kællæne på Krakken og Inger Kristine Apenes. Men lar Julie seg overtale til å tro at noe av det de sier er sant ?

Spøkelsesdokumentar julie mikael

Laget av Ulrik Romberg, Julie Johansen, Mikael Robertsen, Katrine Aas og Silje Tjønn

Play

Publisert i Nyheter, Podcast, Kursradio.

Stikkord: , .