Hopp til innhold


Om Ung Fri Radio

Hva er ungfriradio.no ?

Ung Fri Radio ble unnfanget som en idé da vi på E6 Østfold medieverksted ble spurt om å lage verksted for 900 9. og 10. klassinger i Moss under Momentum 2006.Vi utviklet et radiokurskonsept og lagde en nettside som het RadioMomentum. På sidene la vi ut podcast, tekst og bilder.

På E6 Østfold Medieverksted er vi opptatt av å utvikle oss og utforske nye medier. Vi så potensialet i å lage podcast med ungdom så vi søkte om midler til å gjennomføre et større prosjekt. Prosjektet kalte vi Ung Fri Radio. Ung som i ungdom, fri som i gratisk,frivillig og fritt i tema, radio som i podcastradio.

Vi fikk støtte til å gjennomføre et 2 årig prosjekt av Kulturrådet og fikk opp en nettside og investert i opptaksutsyr.

Hva er podcast?

Før i tiden lagde man innslag for å sende på luft, i radiosendinger. Nå er det like vanlig å legge radio ut på nettet. Det er to måter å gjøre det på : som streaming eller som podcast.

Streaming er som regel live radio og man åpner en link for å høre radioen på data maskinen sin. Podcast er ikke live radio, men innslag eller episoder som legges ut og kan lastes automatisk ned til datamaskinen, eller så kan man åpne en spiller og hører direkte fra nettstedet som legger ut podcasten. Grunnen til at det heter podcast og ikke f.eks «lyd blogging» eller «episode mp3 radio» er at en journalist skrev om det tekniske fenomenet RSS i 2001 og kom på det mer stilige navnet Podcast, basert på iPod og broadcast – altså kringkasting direkte til iPoden din.

Les mer om podcast på Wikipedia

Play